понеділок, 26 січня 2015 р.

ШЛЯХАМИ МУЖНОСТІ І СЛАВИ

     Виховання патріотичних  почуттів розпочинається з виховання любові  до отчого дому,  з колискової, яку співала мати, з бабусиної казки, з рідної мови і пісні, і з знайомої стежини до школи.Саме ці фактори формують поняття малої Батьківщини,розкривають зв*язок рідного краю з великою Батьківщиною,за-кладають перше свідоме почуття любові до України.
    Високе покликання бібліотеки -за допомогою книги пробуджувати і вихову-вати в кожної  дитини патріотичні якості і цінності.
   Так,в дитячій бібліотеці розпочався цикл заходів "Вахта пам*яті",присвячених патріотичному вихованню підростаючого покоління. В читальному залі до уваги користувачів-дітей представлена виставка-путівник "Я люблю Україну",
де діти мають змогу переглянути мапу Україну,ознайомитися з її областями,оберегами та символами.



"Я українець і пишаюсь цим"- виставка-екскурсія,яка знайомить дітей з шляхами історії,досягненнями нашої держави та її національними героями.





     Дитяча бібліотека тісно співпрацює з місцевим аматором,краєзнавцем М.Ф.Торяником,який має в своєму доробку багато фільмів на патріотичну тематику.Так в бібліотеці з учнями 5-х класів ЗОШ № 2 (кл.керівники Н.В.Кравчук та Т.С.Литвиненко) проведено годину історії "Шляхами мужності і слави",який провела бібліотекар Ю.О.Конопленко. Діти з задоволенням переглянули патріотичні стрічки Миколи Федоровича " Воїни світла" та "Гадяч".На заході прозвучали вірші про Україну та вікторина "Чи знаєте ви Україну".









Немає коментарів:

Дописати коментар