четвер, 30 липня 2015 р.

ЗУСТРІЧ З НАРОДНИМ АРТИСТОМ УКРАЇНИ

     Багата Гадяччина на цікавих і талановитих людей. Переконуєшся у цьому знову і знову, коли знайомишся з ними. В бібліотеці для дітей відбулася  зустріч з народним артистом  України, актором Першого українського театру для дітей та юнацтва у м. Львові, -Сергієм Павловичем Кустовим.Ініціатором зустрічі був Олександр Зозуля.
                             

    Незабутні шкільні роки він провів у місті Гадячі. Далі почалося студентське життя в стінах Києво-Печерської Лаври, де, на той час, а це було в 1964 році – були аудиторії Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого. Там він вивчав ази акторської і сценічної майстерності та вчився спостерігати за навколишнім світом, щоб в подальшому успішно та неординарно створювати незабутні образи, професійно демонструючи їх на сцені та на екрані…
Сергій Павлович Кустов - Народний артист України, який понад 40 років (з 1968 року) працює у Першому українському театрі для дітей та юнацтва міста Львова. Тут ним зіграно майже 200 ролей. Робін Гуд, Тіль Уленшпігель, Швейк, Голохвастов, Гамлет, Нестор Махно, Антуан де Сент-Екзюпері – це неповний перелік його театральних досягнень та акторських здібностей. В його доробку також є ролі в 150 повнометражних кінострічках.
   Крім того, він є автором книг "Скомороший зорепад" та "Закулісний калейдоскоп", повісті "Полинове весілля", кіносценарію "Маленька фея" та "Шоколадне щастя", понад двадцяти оповідань. 
   Це людина, яка не зупиняється на досягнутому, а постійно знаходиться у творчому пошуку, шукає нові шляхи для розвитку та розуміє, що вдосконаленню людини не має меж…
266729254625DSCF1915 254626

      Під час зустрічі з гадяцькими дітьми Сергій Павлович презентував і подарував свою книгу "Осяйні", розповів,що зараз він має намір надрукувати свої легенди про гадяцький край,написані тут. Користувачів бібліотеки він попрохав намалювати малюнки до цих легенд,якими буде ілюстрована його книга.Тож чекаємо на вихід цієї збірки і ще  на нові зустрічі з автором.







Немає коментарів:

Дописати коментар