пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

Екологічний мітинг «Зробимо Україну чистою»

Щоб привернути увагу школярів до глобальної проблеми твердих побутових відходів та їх утилізації, підвищити  рівень інформованості дітей з питань забезпечення екологічної безпеки, прищепити  учням  усвідомлення відповідальності  та необхідності збереження навколишнього середовища, Гадяцька бібліотека для дітей провела екологічний мітинг «Зробимо Україну чистою» з учнями 2-А класу Гадяцької спеціалізованої школи – інтернат імені Є.П.Кочергіна, на якому підняли питання екології  та чистого довкілля.

Чотири плакати з гарними картинками та інфографікою просто пояснили дітям, як і навіщо займатися роздільним збором паперу, скла, металу та пластику. Ідея належить громадській організації «Україна без сміття» та фундації «Відкрите суспільство». Намалювала постери ілюстраторка з Івано-Франківська Христина Стринадюк.


Аналогія цих плакатів з дитячими книжками важлива ще й тому, що саме діти нерідко звертають увагу батьків на сортування відходівСвідоме і брежливее ставлення кожної людини до природи можливе тільки при наявності екологічної культури, широких екологічних знань, які повинні формуватись  з дитинства.





Немає коментарів:

Дописати коментар