вівторок, 5 січня 2016 р.

СВЯТО КНИГИ

    Славна Полтавщина митцями.І кожен з них зробив свій вагомий внесок у духовну скарбницю України.Але особливою постаттю для Гадяча є Олена Пчілка.На схилі літ вона натхненно писала п*єси для дітей,вкладаючи в них найзаповітніше.,вибудовувала цілісний художній організм у рідній літературі -"УКРАЇНСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ ТЕАТР".І до кінця життя в лещатах радянської цензури прагнула його надрукувати.І от тільки зараз,в 2015 році,завдяки видавництву "Веселка" мрія її збулася-світ побачила книга Олени Пчілки "УКРАЇНСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ ТЕАТР". 



   В Гадяцькій районній бібліотеці для дітей відбулося СВЯТО КНИГИ.Перед присутніми виступила завідуюча відділом родини Драгоманових історико-краєзнавчого музею В.Левицька,яка ознайомила дітей з біографією письменниці.


  Бібліотекар Ю.Конопленко розповіла про книгу та п*єси з цієї книги.
   А свої мистецькі здібності продемонстрували глядачам учні 6-а класу міської ЗОШ № 2 (кл.керівник Кравчук Н.В.) та студент ІІІ курсу ВТЗ Гадяцького училища культури ім.І. П,Котляревського -Ніколаєнко О.(керівник Судакова Н.Д.).Присутні з цікавістю переглянули уривок з дитячої п*єси О.Пчілки "Марусина ялинка".


       
Книга поповнила "золотий фонд" бібліотеки і чекає на свої читачів.




Немає коментарів:

Дописати коментар