пʼятницю, 27 березня 2015 р.

ІМЕНИНИ КНИГИ

     Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято залишається найпопулярнішим під час шкільних весняних канікул, яке пов’язане з книгою. Тиждень дитячого читання із дуже давніми традиціями сьогодні не лише не втратило свого значення, але й набуло особливого змісту для кожного учасника, від дворічного малюка, який пробує книжку «на зуб», до солідних «живих» класиків дитячої літератури.



Подробнее:http://tusovka.kr.ua/news/2015/03/23/startuvav-vseukrainskii-tizhden-ditjachogo-chitannja
  Цього року до Всеукраїнського тижня дитячого читання працівники  дитячої бібліотеки разом з учнями 5-а класу школи №" 2 організували чудову програму "Величність Книга запрошує на іменини"(до 150-річчя написання повісті-казки Л.Керролла "Аліса в країні чудес").


Казка англійського письменника Люіса Керролла «Аліса в Країні чудес» давно вже стала надбанням світової культури. Її доля унікальна: написана для дітей, вона не лише увійшла до класики літератури для дорослих, але і викликає в наші дні найпильнішу увагу представників гуманітарних і природничих наук. Інтерес цей невипадковий, бо творець цих казок, Чарлз Лютвідж Доджсон, що виступав в літературі під ім'ям Люіса Керролла, був професійним математиком, що немало роздумував над різними аспектами математики і суміжних з нею проблем, які в середині минулого століття ще не оформилися в самостійні науки. Керролл передбачив і на інтуїтивному рівні усвідомив багато що з того, що лише десятиліття опісля стало надбанням науки; його наукові прозріння знайшли своє особливе вираження в тексті казки.

   Працівники Ільченко А.П. та Паладич Л.А.,підготували та провели для дітей гру-подорож "Зустріч з книгою",літературний калейдоскоп "Дівчинка з дивної країни",вікторину-конкурс "А я знаю краще"



Немає коментарів:

Дописати коментар