середу, 23 січня 2013 р.

Квітне Україна рушниками...

 "Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України-Галичина,Буковина,Закарпаття і Придніпрянська Україна-в одну Велику Україну..."-ці слова були виголошені на святкуванні об*єднання УНР і ЗУНР-22 січня 1919 року.День 22 січня ввійшов до національного календаря як велике державне свято-День Соборності України,подія про яку мріяли покоління українських патріотів.
   Саме цій історичній події було присвячено урок народознавства "Квітне Україна рушниками",який проходив в дитячій бібліотеці і був підготовлений Конопленко Ю.О. та Ільченко А.П. разом з активними читачами,учнями 5-х класів школи № 2 (кл.кер.Гула О.А. та Гайдабура Я.В.).
  Багато теплих слів було сказано про Україну,споконвічні традиції,звичаї народу.На святі виступила Гула О.А.,вчитель трудового навчання,людина,яка знається в мистецтві вишивання і навчає дітей цій справі.




   На святі прозвучали вірші у виконанні Волощук Насті,Тютюнник Каті,Цілуйко Саші,Хорішко Лєри.Порадувала гостей своїм дзвінким співом Терещенко Марійка,яка заспівала пісні "Моя Україна" та  "Ой,рушничок".І все це відбувалося на фоні виставки рушників,серветок,картин,вишитих талановитими дітьми,Гулою О.А.,та гадяцькою майстринею В.Калашник.



   Минають роки,змінюється мода,але ніщо не затьмарить краси української вишивки.Свідченням цього є цей захід.
   До уваги було влаштовано широкий перегляд книг "Велична і свята,моя ти Україно,нам берегти,тебе,Соборну і єдину".




   

Немає коментарів:

Дописати коментар